JEU DE BOULES BALLEN KOPEN
Hieronder een uitleg waarbij je bij het kopen van ballen op dient te letten.
Hoe vaak speel je?
Des te vaker je speelt, des te serieuzer je het waarschijnlijk speelt en des te betere ballen je wilt hebben. Hieronder vind je alle ballen die geschikt zijn voor normaal gebruik.
Hieronder vind je alle ballen die geschikt zijn voor intensief gebruik. Dit zijn ook de ballen die geschikt zijn voor verschillende wedstrijden en toernooien.
Het kiezen van de juiste ballen
Welk type speler ben je?
Er zijn grofweg drie soorten spelers:
De plaatser
De mediator
De tireerder
De plaatser speelt eerder met ballen met een kleine diameter (71-74 mm). Door een kleiner oppervlak is er minder ruimte voor de schieter om de bal weg te krijgen. En met een kleine bal is de controle normaliter beter, denk aan een bal van 700-740 gram. De bal mag gestreept zijn voor grip en hoeft niet heel tender te zijn. Door de betere controle is de bal ook goed te gebruiken op de lastigere ondergrond.
De mediator speelt met het algemene doeleinden, de mediator zit hierdoor tussen de legger en de schieter in. Optimaal zou zijn om te kiezen voor een diameter van 72 tot 76 millimeter en ook een gemiddeld gewicht is ideaal, denk aan 680 tot 720 gram. Een semi-zachte bal met relatief weinig groeven is het beste. Het is geen probleem om met deze bal zowel te schieten als te leggen.
De tireerder speelt met ballen met een grote diameter (74-78 millimeter). De bal moet redelijk licht zijn in gewicht om de vermoeidheid van de bal en speler te beperken, denk hierbij aan een gewicht tussen 670 en 710 gram. Daarnaast moet de zogenaamde rebound minimaal zijn, om perfect te zijn voor alle ondergronden. Met de juiste bal kan de schieter de bal perfect loslaten.
Oké, je weet nu welk soort speler je ongeveer bent. Maar welke ballen ga je dan kiezen? Waar moet je op letten?
We gaan nu de hand meten, dit doe je door de hand waarmee je gooit helemaal open te doen en de afstand te meten tussen de duim en de pink. Bekijk de afstand in de tabel hieronder, de gemeten afstand van je hand in centimeters is waar je naar kijkt.
Hand in cm Omtrek bal in cm
16 cm 71
17 cm 72
18 cm 73
19 cm 74
20 cm 75
21 cm 76
22 cm 77
23 cm 78
24 cm 79
25 cm 80
Let op: zorg dat je de grootte van je hand goed meet. Het kan veel uitmaken hoe je de afstand meet en of dit goed gedaan is, voor het spelcomfort dat je later zult beleven. Dus meet goed! Denk er ook aan dat dit een algemeen advies is, het kan voor iedereen wat verschil maken hoe het exact uitvalt.
Materiaal van de bal
Welke metal te kiezen?
Roestvrij:
hard, zacht of 1/2 om de neiging, het is ongetwijfeld het metaal dat minder onderhoud vergt. Roesten niet, uitstekende gedrag in de hand
Staal: hard, zacht of 1/2 aan te scherpen, niet laten niet je ballen aan vocht. Om de overlast van de punten van roestvorming te voorkomen, kunt u ze ontaarden in een doek zeer licht geolied. Zeer goed gedrag in de hand, aanbevolen voor vochtige huid.
Brons: speciale legering, het is een zeer mals, “hot” metaal met de hand houden. Aanbevolen op zeer harde grond (bitumineus mengsel / gore geramd).
Belangrijk: het malser één bal is, hoe meer de risico’s van markering op het oppervlak van belang. Op dezelfde manier, de aard van bepaalde gronden kan érafler oppervlakken de inschrijving of zeer mals ballen van hen.
Hardheid van de bal
Welke hardheid te kiezen?
De harde ballen worden vooral gebruikt door de pointers. Ze hebben een grote levensduur en akkoord gaat met alle soorten grond.
De schutters de voorkeur de inschrijving ballen omdat ze minder rebound op het moment van de botsing, wat vooral merkbaar op een harde ondergrond en de “velden”.
Waarom zijn ballen personaliseren?
Om zijn naam of zijn aanvankelijk op zijn ballen graveren kan op het eerste gezicht, kom naar buiten nutteloos. Maar maakt sommigen kan dit personalisatie vaak blijken zeer nuttig voor de ballen sneller vinden wanneer meerdere spelers dezelfde. Bovendien, een ander belangrijk voordeel is dat de interesse van ballen voor slecht opgesteld mensen beperkt.