Reglement en indeling van de interne mix-competitie

Geldig vanaf 3 februari 2025


De mix-competitie wordt gespeeld vanaf eerste speeldag in januari tot en met de laatste speeldag in december op zowel maandag- als woensdagmiddag. 


Belangrijke regels:


  • Leden die zich op een speeldag melden door hun nummer in het bakje te doen verplichten zich in principe drie partijen uit te spelen, met uitzondering van omstandigheden die niet te voorzien zijn.
  • Een restgroep met 3 spelers telt niet mee voor de mix-competitie, een restgroep met vier, vijf of zes spelers wel. 
  • Een groep die niet de 3 partijen uitspeelt telt ook niet mee.
  • Om voor vermelding in de einduitslag in aanmerking te komen moet je in een kalenderjaar minimaal 25 speeldagen meegespeeld hebben en in een kalenderkwartaal minimaal 6 speeldagen.
  • De toernooicommissie wijst een vaste wedstrijdleider aan (momenteel is dit Sarel). Bij afwezigheid van de vaste wedstrijdleider is diegene die de indeling doet de wedstrijdleider van die dag, eventueel bijgestaan door een bestuurslid of een lid van de toernooicommissie. 
  • Alleen de wedstrijdleider mag een groep herindelen, zelfs als het spel al begonnen is. Dit is de laatste groep van de loting en kan bestaan uit 3, 4, 5 of zes spelers. Een groep die niet uit 4 spelers bestaat noemen we de restgroep. 
  • Spelers die er op voorhand niet zeker van zijn dat ze 3 partijen kunnen spelen geven dit vooraf aan bij de wedstrijdleider en zullen dan bij de restgroep of laatste groep ingedeeld worden.
  • Tijdens het spel zijn alle regels van toepassing uit het reglement van de NJJB.


Er wordt elk kwartaal een tussenstand op onze website gepubliceerd en in de paraplu opgehangen.


Indeling van de spelers op de maandag, woensdag en zaterdagmiddag.


Het indelen van spelers gebeurt door de wedstrijdleider met behulp van een speciaal daarvoor ontworpen computerprogramma. Dit zorgt voor een efficiënte en eerlijke verdeling van de spelers.


De te volgen procedure is als volgt:


Stap 1: Aanmelding

Iedereen die op maandag, woensdag of zaterdagmiddag wil spelen, zorgt er zelf of via iemand anders voor dat het blokje met zijn persoonlijke nummer in het daarvoor bestemde bakje terechtkomt. Het is belangrijk om op tijd te zijn, vooral als de aanmelding telefonisch gebeurt. Iemand die te laat komt heeft geen recht om mee te spelen, tenzij de wedstrijdleider anders beslist.


Stap 2: Indeling

Om 13.30 uur worden de spelers via het computerprogramma ingedeeld in groepen van vier. Het programma zorgt ervoor dat de groepen zo eerlijk mogelijk worden samengesteld.


Stap 3: Restgroepen

Wanneer er een restgroep overblijft, wordt deze als volgt verdeeld:

Resteert 1 speler dan wordt er een groep van 5 spelers gevormd. Iedere speler aan deze groep krijgt een speelnummer van 1 t/m 5 toegekend en men speelt dan volgens onderstaand schema:


Resteren er 2 spelers dan wordt een groep van 6 gevormd die in triplet vorm gaan spelen, dus ieder met 2 ballen. Men krijgt een speelnummer van 1 t/m 6 en speelt volgens onderstaand schema:

Resteren er 3 spelers dan kan er ieder voor zich met 3 ballen gespeeld worden. Maar er kan ook een aangepast doublet worden gespeeld waarin één van de drie spelers per toerbeurt niet met 3 maar met 6 ballen gooit. Deze keuze is aan de spelers.


Het aantal keren dat een speler aan een bijzondere groep deelneemt wordt ge-durende het kalenderjaar bijgehouden. Iedereen speelt daardoor ongeveer een gelijk aantal keren in een bijzondere groep. Ook zal de wedstrijdleider proberen te voorkomen dat iemand korte tijd na elkaar in een bijzondere groep geplaatst wordt.


Terugtrekken uit een restgroep

Spelers worden ingedeeld in groepen van 4. De restgroep kan bestaan uit 3, 5 of 6 personen. Het is toegestaan dat een of meerdere speler(s) besluit zich terug te trekken uit een restgroep, in dit geval zal de oorspronkelijke telling voor het meedoen aan een bijzondere groep gehandhaafd blijven, ook voor diegene(n) die zich terugtrekt of terugtrekken.


Opgesteld door het bestuur JdB d.d. 31-1-2025